Wie ben ik?  

Ik ben erkend klinisch pedagoog en psycholoog en ben aangesloten bij de psychologencommissie. Vanuit mijn interesse in het brein en meer bepaald de effecten van het brein op het menselijk gedrag ben ik na mijn opleiding pedagogie met volle goesting begonnen aan een opleiding klinische psychologie. We worden allemaal geboren met een aantal eigenschappen, maar ik ben van mening dat veel van onze ervaringen doorheen het leven mede aan de basis liggen van wie we zijn. 

 

Wat doe ik? 

Ik bied psychologische ondersteuning en begeleiding aan jongeren vanaf de leeftijd van 10 jaar en jongvolwassenen. Meer concreet gaat het over jongeren/jongvolwassenen met een laag zelfbeeld, met angst- en stemmingsklachten, die last hebben van stress- en faalangst, die gepest worden/werden en/of moeite hebben met het leggen van contacten, die eetproblemen ervaren, die school- en/of werk gerelateerde problemen ervaren, die te weinig assertief zijn, die rouwen en/of waar er sprake is van moeilijkheden in het gezin (scheiding,...).

 

Hoe werk ik? 

Ik werk integratief. Dat wil zeggen dat ik inzichten, technieken en tools uit verschillende therapeutische stromingen combineer om zoveel mogelijk op maat van de cliënt te werken. Meer specifiek pas ik voornamelijk gesprekstherapie toe in combinatie met ontspannings- en ademhalingsoefeningen, meditatie- en mindfulnesoefeningen, yogaoefeningen, tekenoefeningen, ... Indien gewenst en in de mate van het mogelijke probeer ik ook het gezin/anderen in de therapie te betrekken. Het belang van goede relaties met anderen is naar mijn gevoel de basis om zich goed te voelen.

 

Praktisch 

Ik ben geconventioneerd eerstelijnspsycholoog voor jongeren tot 23 jaar binnen het netwerk voor geestelijke gezondheid Yuneco (regio Vlaams-Brabant) en Bru-Stars (regio Brussel). Dat wil zeggen dat deze doelgroep bij mij aan een voordelig tarief therapie kan krijgen. Meer concreet krijgen ze per jaar 10 sessies terugbetaald en indien het gaat om gespecialiseerde zorg kunnen zij tot 20 sessies per jaar terug betaald krijgen. Hun bijdrage is 11 euro of 4 euro voor gezinnen met een verhoogde tegemoetkoming. Voor jongvolwassenen boven 23 jaar ben ik helaas niet geconventioneerd en vraag ik een bedrag van 60 euro per sessie. Hiervan kan de ziekteverzekering een deel terugbetalen.